Okategoriserade 1 augusti 2021

4 Snabba: The High Priest of Fuzz Guitar, Goat

Mystiska och magiska. Svenska Goat – med rötter i Korpilombolo eller Göteborg, beroende på vem man frågar – släpper en samling, Headsoup, som hjälper i exportintresset kring den friformiga ensemblen.

Goat är en udda fågel i svensk musikexport. För varje album har gruppen nått allt större reaktion. Albumet World Music har exempelvis sålt 40 000 utanför Sverige och gruppen har framträtt på såväl engelska Glastonbury Festival (två gånger) och amerikanska Coachella. Gruppens enstaka topp live var annars när man sålde ut Brixton Academy i London.

Nu kommer en samling, Headsoup, med låtar från förr men också en del nytt. Singeln Fill My Mouth kommer i dag tisdag 2/8.

MI mailade karaktären The High Priest of Fuzz Guitars och fick lite annorlunda svar än denna vinjett är van vid.

Fem år sedan Requiem – vad har ni pysslat med?

– Jo vi tog en paus, gjorde annat. Mr. Goatman gjorde en soloplatta, nån spelade frijazz i Djinn, Gås släppte lite rock n roll. Sen har vi haft seanser och druckit kaffe också.

Hur pass hemliga är ni egentligen?

-Superhemliga. Inte ens min sambo vet vem jag egentligen är. Vi går bara ut efter midnatt och då endast maskerade.

Vad händer kring Headsoup?

-Vi ska ut och spela lite grann, inte lika mycket som vanligt av förklarliga anledningar.. En spelning i Malmö i allafall och några enstaka andra grejer i Europa. Vi brukar inte vara superinvolverade i kampanjer och sånt, det sköter labeln bäst. Men det brukar bli lite press och så, och på senare tid har vi fått lite snurr på radio i Storbritannien också. Queen of the underground har fått A-lista på 6Music t.ex, sånt är ju lite kul.

Vad är Rocket för slags bolag?

-Rocket Recordings är en indielabel som drivs av två fina sluskar i London. Dom släpper bara sånt dom gillar själva.

Lars Nylin