19 december 2020

SVERIGETOPPLISTAN: Newkid i jultopp

Newkid är den nye kungen av Så mycket bättre och har nu listettan med Du måste finnas [Sony/Sony]. På albumlistan regerar Victor Leksell och når 20:e ettan i år med Fånga mig när jag faller [Sony/Sony].

Newkid tappar till 5 med Starkare [Sony/Sony] men har även en nyhet på plats 41, Mitt hjärta bara sviker mig. Alexander ”Newkid” Ferrer understryker bilden av årets streamingvinnare i TV4-programmet ihop med Benjamin Ingrosso.

En stark start gör Ant Wan med Bars [Ant Wan] som 22. Veckans klättrare i toppskiktet är The Kid Lorchi som tar Without You [Columbia/Sony] från 32 till 11.

Av mängden jullåtar är Maria Carey kvar som 2 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. 14 av topp 20 är på jultema plus att Thomas Stenström snuddar vid det i Ser du månen där du är ikväll? [Korpstaden/Sony].

Heatseeker fullföljer helgladdningen med Lil Nas X i Holiday [Columbia/Sony].

På albumsidan är Roxettes raritetsbox Bag of Trix [Roxette/Warner] veckans nyhet: 2 på stora listan, etta på vinyllistan och fysiska listan.

Att notera: Taylor Swift går in i topp med nya Evermore [Universal] i många länder. Här startar den som 3, singeln Willow som 71. Bästa placering för en singel från årets första album Folklore var för övrigt 31.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin