13 september 2020

FÖRLAG: Peter Kvint om ”Mardrömsminuten”

Efter att 12-åriga Adriana i augusti sköts till döds utanför Stockholm har en vän till henne gjort en låt om händelsen. Nu har producenten Peter Kvint hjälpt Lilly att göra klart Mardrömsminuten.

Låten släpps 25/9 av PRFKT, bolaget som bl a drivs av musikbranschbekante Sanji Tandan.

Lilly L har tidigare framfört låten på festivalen This Is Alby där även namn som Cherrie, Jireel, Imenella och Haval uppträdde.

MI frågade Peter Kvint om hur han blev involverad:

-Min fru, som är journalist, var ute i Norsborg och intervjuade många människor runt Adriana. Två av alla de hon träffade på var Lilly och hennes mamma. Under intervjun framkom att både Adriana och Lilly tyckte mycket om Darins låt En säng av rosor och när min fru sa att jag var inblandad i den berättade Lilly och hennes mamma att hon hade skrivit en egen låt om Adriana och att de gärna ville skicka den till mig. Jag gillade låten, tog kontakt med Sanji Tandan och frågade om han kunde hjälpa mig med releasen. Sanji och jag jobbade mycket tillsammans i slutet av 90-talet, när han var chef på Warner Music och signade Andreas Johnson, och det var bl a Sanjis gedigna arbete som låg bakom jätteframgången med Glorious. Under senare år har vi bl a jobbat med William Segerdahl, vars debutsingel Problem snart har streamat platina.

-Jag tycker Mardrömsminuten är en jättefin låt och hoppas verkligen den kan hjälpa till att kanalisera sorgen för alla de som mist en anhörig eller en vän. Lilly är jättebegåvad och jag har fått höra flera bra låtar hon gjort. Pricken över i this chain of unlikely events: när Adriana begravdes i förra veckan framförde Darin En säng av rosor i kyrkan.

Lars Nylin