14 juli 2020

Oväntad framgång för svenskskrivet albumspår

Låten Moon med sydkoreanska BTS har nu toppat iTunes-listor i 87 länder, bland annat i USA. Bland upphovspersonerna finns The Kennels låtskrivare Ludwig Lindell och Daniel Caesar.

Låten finns med på BTS-albumet Map of the Soul:7 som släpptes i februari i år och framförs av medlemmen Jin. Som Mi tidigare rapporterat har det framgångsrika albumet tre låtar av svenska låtskrivare och Moon är alltså skriven av Ludwig Lindell och Daniel Caesar, som tillsammans går under namnet Caesar & Loui.

De 87-förstaplatserna för Moon, slår landsmannen Psys 86 topplaceringar på iTunes med Gangnam Style. Det speciella i sammanhanget är att Moon räknas som en ”b-sida” och har inte fått någon promotion. Moon slår därmed rekordet för ”flest topplisteplaceringar för ett b-sidespår med en koreansk artist”. Detta enligt information på The Kennels sociala medier.

Christel Valsinger