25 februari 2020

Mer svenskt på BTS album

Tre av låtarna på sydkoreanska gruppen BTS nya album Map of the Soul: 7 har svenska låtskrivare. Albumet förväntas gå rakt in på den amerikanska albumlistans förstaplats under veckan.

Som MI rapporterat tidigare har Ekko Music Rights’ låtskrivarteam Sunshine (Cazzi Opeia, Ellen Berg) och Jel (Alexander Karlsson, Alexej Viktorovitch) med låten We Are Bulletproof – The Eternal på BTS nya album Map of the Soul: 7. 

Men fler låtar på albumet har svenska upphovspersoner. Låten Filter är skriven av Hilda Stenmalm och Tom Wiklund, den senare står även för produktion. Hilda Stenmalm som är kontrakterad till The Very Good, får med detta en av sina största utgivningar hittills. Hon har det senaste halvåret bland annat varit med och skrivit LOVAs Jealous Of My Friends samt singlar med Jung och Alexander Järvi. Filter är sololåt för Jimin i BTS och har slagit nytt rekord på Spotify som den mest streamade låten med en koreansk solo artist, meddelar Jakob Emtestam på The Very Good

Även The Kennels låtskrivarteam Caesar & Loui, finns med bland låtskrivarna på Map of the Soul: 7, med låten Moon.

Albumet förväntas kliva rakt in på förstaplatsen på den amerikanska albumlistan i veckan, skriver Billboard.

Christel Valsinger