26 juli 2019

Sabaton dundrar in

Shawn Mendes & Camila Cabello behåller toppplaceringen på Sverigetopplistan med Senorita [Island/Universal]. På albumfronten kommer Sabaton indundrande med tre ettor för The Great War [Nuclear Blast/Bertus].

Förra veckan dominerade Ed Sheeran stort med låtar från nya albumet No 6 Collaborations Project [Atlantic/Warner]. Engelsmannen har fortfarande åtta spår på topp 100 men får ända, för att vara honom, sägas ta ett steg tillbaka. I Don’t Care [Atlantic/Warner] med Justin Bieber är dock fortsatt tvåa och Beatiful People trea på singellistan.

Bästa klättraren på en relativt sommarlugn lista är Tones And I som går från 22 till 5 med Dance Monkey [Bad Buth/Sony].

Ny på plats 7 är K27 med Kom hit [K27/Asylum/Warner] medan Stormzy går in som 10 med Vossi bop [Merky/Warner]. Ytterligare en stark nyhet är gamla bekantingen Sam Smith som startar som 25 med How Do You Sléep? [Capitol/Universal].

Etta på Heatseeker är en cover i form av Wnatis version av Eurythmics gamla Sweet Dreams (Are Made Of This)[Linc Music].

Sabaton tar över såväl ”stora” listan som den för fysisk försäljning OCH vinyllistan.

Alla andra fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin