9 maj 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.19 Kent ny etta

Kent Tigerdrottningen [Universal Music] går som nykomling den här veckan direkt in som överlägsen etta på SverigeTopplistan. Sean Banan En svensk klassiker [Ariola / Sony Music] gör också en hög entré som nykomling och debuterar på tredje plats.

Kent Tigerdrottningen [Universal Music] går som nykomling den här veckan in som ny etta på albumlistan, med tio gånger så stor listandel som tvåan Avicii True [Universal Music]. Tredje högsta nykomling, efter Kent och Sean Banan, är Rebecca & Fiona Beauty Is Pain [Universal Music] som går in på plats 31.

Singellistan toppas även denna vecka av guldsäljande John Legend All Of Me [Getting Out Of Our Dreams / Columbia / Sony Music], som gör sin totalt trettonde vecka på listan med singeln.  Efter sex veckor på andra plats, har John Legend den här veckan även övertagit förstaplatsen på Billboard Hot 100 från Pharrells Happy.

Kent har totalt tio spår på singellistan. Högst placerad är La Belle Epoque [Universal Music] på plats 8, tionde spåret Simmaren debuterar på plats 42.

Den bäst säljande samlingen: Melodifestivalen 2014 [M&L / Universal Music] är totalt det femte bäst säljande albumet i Sverige just nu.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se