7 november 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.45 Stiftelsen ny etta

Den här veckan går Stiftelsen Dopet [Universal Music] rakt in i topp på albumlistan, som den här veckan toppas av inte mindre än fem album från Universal Music.Singellistan toppas fortfarande av Avicii Hey Brother [Avicii Music / Universal Music], men bakom honom avancerar Pitbull feat. Ke$ha och Eminem feat. Rihanna snabbt uppåt. Så mycket bättre säsong 4 – Lills dag [EVA / Universal Music] debuterar som etta på samlingslistan.

Stiftelsen Dopet [Universal Music] går med bred marginal in som etta albumlistan. Noterbart är att det följs på listan av ytterligare fem Universal-titlar, i tur och ordning: Veronica Maggio Handen i fickan fast jag bryr mig, Avicii True, Tomas Ledin Höga kusten och Lars Winnerbäck Hosianna. Högsta nykomling är Arcade Fire Reflektor [Mercury / Universal Music på plats 9. På plats 13 debuterar Lorde Pure Heroine [Universal Music] och på plats 14 The Kristet Utseende Pyrogenesis [Black Lodge / Sound Pollution]. Stiftelsens debutalbum Ljungaverk [Universal Music] toppar denna vecka Albumlistan / midprice.

Liksom de senaste veckorna toppas singellistan av Avicii Hey Brother [Avicii Music / Universal Music], Avicii har dessutom Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] på tredjeplats. Pitbull feat. Ke$ha Timber [RCA / Sony Music] avancerar från plats 13 till andraplats – men största klättringen svarar nykomlingen Eminem feat. Rihanna för. Singeln The Monster [Aftermath / Universal Music] går rakt in på fjärde plats.

Albumlistan toppas denna vecka av tre nykomlingar: Så mycket bättre säsong 4 – Lills dag [EVA / Universal Music] på plats 1, Idol 2013 [Universal Music] på plats 2 och Så mycket bättre säsong 4 – Bosses dag [EVA / Universal Music] på plats 3. På totallistan placerar sig titlarna på plats 7,8 och 21.

På dvd-listan går Eddie Meduza Levande på Grönan 1993 [atenzia / Budgetgrossisten] rakt upp som etta på listan.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se