19 september 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.38 Avicii, Avicii, Avicii…

Avicii går som nykomlingen den här veckan rakt in i topp på albumlistan med sitt debutalbum True [Universal Music]. Samtidigt övertar You Make Me [Avicii / Universal Music] singellistans förstaplats från Wake Me Up [Avicii / Universal Music] som petas ner till andra plats – framför  Miley Cyrus Wrecking Ball [RCA / Sony Music] och veckans högsta nykomling på singellistan – ytterligare en Avicii-låt: Hey Brother [Avicii / Universal Music].

Aviciis efterlängtade debutalbum genererar denna vecka totalt 13 hits på singellistan, vara ytterligare tre på topp 30: Addicted To You (plats 16), Dear Boy (plats 20) och Liar Liar (plats 27) – d.v.s. totalt sex titlar bland de 30 popläraste låtarna i landet just nu. Längre ner på listan placerar sig dessutom ytterligare sju titlar med Avicii, däribland All You Need Is Love som bara finns exklusivt tillgängligt genom Spotify.

I samband med albumreleasen gjorde Avicii en hyllad spelning på iTunes Festival och albumet True har intagit förstaplatsen på iTunes-listan i hela 60 länder – och då har den ännu inte ens släppts i vissa stora territorier, som t.ex USA.

På albumlistan gör även Peter Jöback stark entré med I Love Musicals – The Album [Columbia / Sony Music] som går in på andraplats, med närmare fem gånger så stor försäljning som Edda Magnassons soundtrack Monica Z – Musiken från filmen [Universal Music], som klättrar från plats 36 till tredje plats.

Mikael Wiehe Isolde [Parlophone / Warner Music] är på plats 10 veckans tredje högsta nykomling. Arctic Monkeys AM [Domino / Playground] på plats 15 är veckans fjärde högsta debutant. Totaltinnehåller albumlistan denna vecka 13 nykomlingar.

Samlingslistan etta Absolute Music 73 [EVA / Universal] placerar sig denna vecka på totallistans sjunde plats.

På dvd-listan debuterar Madonna Mona World Tour [Interscope / Universal Music] med bred marginal som ny etta.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se