4 juli 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.27 Förra veckans listettor behåller greppet

Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] är fortfarande överlägsen etta på singellistan och Lasse Stefanz Trouble Boys [Mariann / Warner Music] behåller för andra veckan i rad sin förstaplats på albumlistan – trots två starka svenska nykomlingar denna vecka. Högsta nykomling på singellistan är Zara Larsson She’s Not Me (pt. 1) [Record Company TEN / Universal Music].

Förra veckan gick redan platinacertifierade Lasse Stefanz Trouble Boys [Mariann / Warner Music] rakt in på albumlistans första plats. Trots starka debuter för såväl Robin Stjernberg Pieces [Lionheart / Universal Music] (veckans tvåa) och Larz-Kristerz Det måste gå att dansa till [Columbia / Sony Music] behåller Lasse Stefanz sin tätposition även denna vecka.

Även förra veckans singeletta Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] behåller sin första plats – och gör det överlägset med mer än tio procents listandelars marginal. Plats 2-3-4 på listan bär samma titlar som förra veckan: Tvåa är Medina Miss Decibel [EMI], trea Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] och fyra Calvin Harris feat. Elliot Goulding I Need Your Love [Columbia / Sony Music].

Veckans högsta nykomling på singellistan är Zara Larsson She’s Not Me (pt. 1) [Record Company TEN / Universal Music] som går in på plats 24, endast millimetrar bakom sin egen föregående hit Uncover [Record Company TEN / Universal Music] på plats 23. Singellistans enda andra nykomling är för övrigt även den från det framgångsrika TEN-stallet: Icona Pop Girlfriend [Record Company TEN / Universal Music].

Samlingslistan toppas för andra veckan av Absolute Summer Hits 2013 [EVA / Sony Music].

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se