31 maj 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.22 Gyllene Tider och Macklemore behåller sina förstaplatser

Gyllene Tider Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] och Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] behåller greppet om sina förstaplatser på SverigeTopplistan.

Gyllene Tider Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] har denna vecka visserligen en något mindre listandel än de föregående veckorna i topp, men avståndet till Agneta Fältskog A [Universal Music] – som denna vecka återtar sin andraplats från Daft Punk guldcertifierade  Random Access Memories [Columbia / Sony Music] – är ändå betryggande, med nästa dubbelt så stor listandel. Tillsammans svarar de två högst placerade albumen för en tredjedel av albumlistans totala försäljning.

Daft Punks firar stora internationella framgångar med Random Access Memories. Albumet har toppat digitallistorna i 97 länder och i Storbritannien är skivan den snabbast säljande hittills i år. I hemlandet Frankrike är Random Access Memories det snabbast säljande albumet sedan 2007.

Förutom ovan succéer har Daft Punk för första gången toppat den officiella albumlistan i Tyskland, Australien, Japan och USA – där Random Access Memories har sålt över 339 000 exemplar och vinylutgåvan av albumet har största försäljningssiffrorna i ”LP Vinyl chart history”. Dessutom ligger man etta i Frankrike, Kanada, Schweiz, Spanien, Österrike, Mexico, Italien och Belgien.

Högsta nykomlingar på albumlistan är The National Trouble Will Find Me [4AD / Cosmos-Playground] på sjätte samt Perikles Vicken fest [Atenzia / Budgetgrossisten] på nionde plats.

Det totalt set tredje mest säljande albumet i Sverige är samlingslistans etta Eurovision Song Contest – Malmö 2013 [MBO / Universal Music].

Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] toppar även denna vecka singellistan fore Daft Punk feat. Pharrell Williams Get Lucky [Capitol / EMI] (som har sålt mer än 2,5 miljoner exemplar världen över) . Samtliga fyra högst placerade singular på listan är de samma som föregående vecka.

Högsta nykomling är Lune Leave The World Behind [Refune / Universal Music] på plats 22.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se