3 maj 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.18 Gyllene Tider!

Tillsammans med skivbolaget EMI:s personal kunde Gyllene Tider igår kväll fira att det nya albumet Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] den här veckan går rakt in på första plats på SverigeTopplistan. Albumet fullkomligt krossar all konkurrens genom att sälja nästan tio gånger så mycket som albumlistans tvåa Streaplers I alla väder [Mariann / Warner] och svara för snudd på 50 procent av all den totala försäljningen av listans 60 titlar.

I förra veckan fick Gyllene Tiders spelning i Göteborg i sommar på grund av det stora publiktrycket lov att bokas om till fotbollsarenan Nya Ullevi, där bandet även tidigare slagit publikrekord. Försäljningsframgångarna med det nya albumet slår med eftertryck fast halmstadbandets tätposition bland Sveriges absolut populäraste artister genom tiderna.

Bakom de två överst placerade nykomlingarna på listan – Gyllene Tider i topp och Streaplers som tvåa – följer bakom de tidigare listettorna Yohio, Håkan Hellström och Mando Diao – ytterligare fyra nykomlingar på topp 10: Jenny Saléns Mot nya mål [Atenzia / Budgetgrossisten], Deep Purple Now What?!  [Ear / Cosmos – Playground], Little Mix DNA [Syco / Sony Music] och Maia Hirasawa What I Saw [Razzia / Sony Music] på platserna 6-9.

Singellistan bjuder i motsats till albumlistan den här veckan inte på några nykomlingar alls. Pink feat. Nate Ruess Just Give Me A Reason [RCA / Sony Music] toppar även denna vecka före Håkan Hellström Det kommer aldrig va över för mig [Stranded / Universal Music]. Båda singlarna har sju veckor på listan.

För sjätte veckan i följd toppar Iron Maiden Maiden England ´88 [EMI] dvd-listan.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Dita Kleman (D&D Management), Lisa Öhman (EMI), Johan Olsson (EMI), Caroline Karlsson (EMI), Stefan Blom (EMI), Micke ”Syd” Andersson (Gyllene Tider), Göran Fritzon (Gyllene Tider), Mats Persson (Gyllene Tider), Per Gessle (Gyllene Tider), Malin Persson (D&D Management), Frida Skogh (EMI), och Anders Herrlin (Gyllene Tider). På bilden saknas Marie Dimberg (D&D Management).

Länk:

www.sverigetopplistan.se