6 december 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.49 Swedish House Mafia på topp i Sverige

Under Swedish House Mafias Sverigebesök förra helgen, då de sågs av totalt 114.000 personer på Friends Arena, streamades trions låtar 800 000 gånger per dag på Spotify. Singeln Don’t You Worry Child (feat. John Martin) [Virgin / EMI] toppar därför fortfarande singellistan – men nu närmar sig Darin toppen! Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] ligger, trots starka nykomlingen Takida, fortfarande etta på albumlistan.

Mando Diaos dubbelt platinasäljande Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] har skeppats i sexsiffrigt antal och med dubbelt så många sålda exemplar som tvåan Takida A Lesson Learned (The Best Of) [Universal Music] toppar man även denna vecka försäljningslistan. På sjätte plats gör Mikael Wiehe En gammal man [EMI] entré som näst högsta nykomling av totalt nio nya titlar på listan.

På singellistan gör den högsta nykomlingen entré på plats 21. Aki feat. Kapten Röd När solen går ner [Universal Music]. Som enda andra nykomlingen på singellistan gör Bruno Mars Locked Out Of Heaven [Atlantic / Warner Music] entré på plats 46.

På samlingslistan är det redan julafton för Absolute Christmas [EVA / Universal Music] som toppar listan före Passione – A Christmas Collection [Columbia / Sony Music]. Album / midprice-listan toppas även den av en julskiva: Mauro Scocco Årets julklapp! Från Mauro Scocco [EMI] som har en listandel på hela 80,47 procent.

På dvd-listan går Eric Saade The DVD [Roxy Recordings / Universal Music] direkt in som etta med en listandel på 48,98 procent.

Claes Olson

www.sverigetopplistan.se

Bilden, fr.v: Cecilia Josefsson (Key Account Manager EMI), Frida Skogh (Senior Promotion Manager EMI), Samuel Arvidsson (Head of Marketing EMI), Sebastian Ingrosso SHM, Magnus Källskog (Senior A&R and Product Manager EMI), Axel ”Axwell” Hedfors SHM, Steve Angello SHM och Stefan Blom (Chairman & President EMI). Foto: Fredrik Skogkvist