18 oktober 2012

UTGIVNINGAR Thåströms turné blir film

Årets Thåström-turné har blivit en konsertfilm som nästa månad visas på Stockholm Filmfestival samt släpps av Razzia på dvd och blu-ray. Dessutom släpps även en liveplatta som dubbelalbum på vinyl.

Filmen ”Som jordgubbarna smakade…”  har premiär på Stockholms filmfestival på biografen Sture 12 november. Filmen är regisserad av Anders ”Balsam” Hellström och musiken mixad av Sanken Sandqvist.  Bland låtarna kan nämnas Beväpna dig med vingar, Miss Huddinge -72, St Ana katedral, Axel Landquists park, …Ingen neråtsång, Främling överallt och Fanfafan samt Kriget med mig själv och Rock’n’roll är död från Thåströms 80-talsband Imperiet.

Årets turné inleddes med fyra utsålda spelningar på Cirkus i samband med utgivningen senaste albumet Beväpna dig med vingar [Razzia] i februari och avslutades på Strand i Stockholm 31 augusti. På turnén bestod Thåströms band av gitarristen Pelle Ossler, keyboardisterna Niklas Hellberg och Mikael Nilzén, basisten Ulf Ivarsson och trummisen Anders Hernestam.

21 november släpps ”Som jordgubbarna smakade…”  [Razzia] i tre olika format av Razzia: Som dvd och blu-ray med bonus-cd samt som dubbelalbum på vinyl.

Claes Olson