5 oktober 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.40 LeMarcs fjärde etta

17 år efter sin första albumetta når Peter LeMarc återigen tätplatsen. Svag doft av skymning [Svedala/Sony Music] stod förra veckan för vart fjärde sålt album på topp 60. Även Stiftelsen startar stark. Ljungaverk [Universal/Universal] placerar sig som nummer två och Takidas Robert Pettersson, sångare även i Stiftelsen, når ännu en topplacering. Swedish House Mafia toppar åter singellistan men utmanas underifrån av starkt klättrande Petra Marklund. Händerna mot himlen [Razzia/Sony Music] går från 25 till 11, en ovanlig snabb klättring som indikerar att det kan bli ännu bättre nästa vecka.

Albumlistans topp 20 får ett till stora delar nytt ansikte. På bronsplatsen lägger sig Green Day – i sommar toppnamn på nystartade Bråvallafestivalen – med Uno [WB/Warner Music].

På plats 9 får Karlstads hårdrockande Sparzanza sin hittills bästa placering med Death Is Certain, Life Is Not [Lionheart/Universal]. Ny som nummer 10 är Fatboy med Love Creole [Razzia/Sony Music] medan dansbandet Callinaz inleder som 11 med Så kom jag till Provence [Atenzia/Budgetgrossisten].

Mer nytt på topp 20: Moneybrother (17), Steve Harris (18) och Eva Dahlgren (samling, 20).

Veckan presenterar ytterligare två nya ettor: den klassiska listan toppas av Cecilia Bartoli med albumet Mission [Decca/Universal], DVD-listan har som nummer 1 nu Motorhead med The World is Our Vol 2 [UDR/EMI Music].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/