28 september 2012

v. 39 Sjätte gången gillt för Pink

Efter fem album på topp tio når Pink med nya The Truth About Love [RCA/Sony] för första gången plats 1 på Sverigetopplistans albumlista. Singellistan får en ny etta i form av Swedish House Mafia feat. John Martin med Don’t You Worry Child [Virgin / EMI].Veckans albumlista är även i övrigt tung på nyheter. Kanadensiska Danko Jones placerar sig som nummer 3 med Rock and Roll is Black and Blue [Bad Taste/Border] och övertrumfar lite överraskande Mumford & Sons, nya på plats 4 med Babel [Gentlemen of The Road/Universal]. En stark nykomling är också amerikanska The Killers på position 5 med Battle Born [Island/Universal].

Tre ytterligare nyheter på topp 20: Timo Räisänen (13), Band of Horses (15), Toni Holgersson (16).

På samlingslistans är det samma etta som senast i form av Absolut Music 70 [EVA / Universal Music].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/