26 september 2012

Bråda dagar för Mr Radar Music

På Mr Radar Music har man just nu bråda, men glada dagar. Nause, som representeras av Henrik Augustin på Mr Radar Management och Daniel Larsson på Mr Radar Publishing, ligger i topp på singellistan. Dessutom är bolaget just nu aktuellt med bl.a SeventyEight, Peter LeMar5c, Vera Vinter, Bo Kaspers Orkester och Mr Radar Management-kontrakterade Loreen och Rebecca & Fiona.

Förra veckan lgick Nause, som representeras av Henrik Augustin på Mr Radar Management och Daniel Larsson på Mr Radar Publishing, upp som etta på svenska singellistan med nya singeln Hungry Hearts, som precis har passerat gränsen för platinaskiva. Singeln är även släppt i USA och kommer inom kort att släppas i övriga Europa, inklusive Storbritannien.

Den av Mr Radar och Sony Music Sweden kontrakterade danske artisten Mads Langer hade i fjol internationella framgångar i form av bl.a en listetta i Italien, en tredjeplats på den tyska radiolistan m.m. Nu skördar han nya framgångar på hemmaplan i Danmark, där han sedan drygt en månad medverkar i deras motsvarighet till tv-serien Så mycket bättre (Toppen af Poppen). Mads Langer är den deltagare som fått överlägset mest uppmärksamhet och framgång. Han har under hösten haft flera listettor och under en period hade han hela tre låtar topp 10 på danska iTunes. Även fjolårsalbumet Behold har fått nytt liv och toppat listorna. I höst kommer Mads Langer att arbeta med sitt nästa album tillsammans med Mr Radar Music-teamet SeventyEight i Stockholm.

SeventyEight – teamet Svante Halldin och Jakob Hazell – är även aktuella med Kerlis singel Lucky One's som släpps på Island/DefJam US i början av oktober. (I övriga världen släpps Kerlis av Universal) Teamet har skrivit och producerat åtta låtar på det kommande albumet, som släpps i januari 2013.

SeventyEight var för övrigt medproducenter av Mr Radar Management-kontrakterade Loreens megahit Euphoria, som nu har passerat 1 miljon sålda exemplar i Europa. Teamet har själva producerat hennes kommande singel som liksom album Heal inom kort släpps i hela Europa samt Japan m.m..

Den närmaste månaden kommer det att släppas tre redan uppmärksammade album i A&R-samarbetet mellan Mr Radar Music och Sony Music Sweden. Peter LeMarcs En svag doft av skymning – hans första studioalbum på fem år – släpps denna vecka. Albumet har fått både A&R- och producenthjälp från Mr Radars Per Lindholm, som även har arbetat med Vera Vinters debutalbum Idyll (producenter: Ola Gustafsson och Andreas Dahlbäck) som 10 oktober följer upp den nu aktuella singeln Överallt (med Markus Mustonen).

I år firar Bo Kaspers Orkester 20 år och 31 oktober släpper gruppen sitt tionde album Du borde tycka om mig, producerat av Christian Walz.

Avslutningsvis rapporterar Mr Radar Management att Rebecca & Fiona efter årets tidigare USA-turnéer just nu befinner sig på en turné i Australien som kommer att följas upp med en Asien-turné. En ny singel med Rebecca & Fiona släpps i höst och de sägs redan vara en bra bit på väg med sitt kommande album.

Claes Olson