18 september 2012

Olle Rönnbäck till BMG Chrysalis

BMG Chrysalis Scandinavia har anställt Lars-Olov "Olle" Rönnbäck med titeln Director of Licensing and Marketing. Rönnbäck är efter många år på bl.a. Sweden Music och Universal Music Publishing en bekant profil i förlagssammanhanget.

Olle Rönnbäck kommer från rollen som ansvarig för film och tv på Universal Music Publishing. Med roller på först Sweden Music och sedan nämnda Universal har han arbetat i två decennier på det som idag är Universal Music Publishing. Olle Rönnbäck är även ordförande i den grupp hos SMFF som tittar på licensieringar och marknadsföring.

Rönnbäck kommenterar sitt nya uppdrag:

– Jag har blivit väldigt imponerad av BMG:s dedikation till att skapa ett modernt rättighetsbolag som arbetar såväl med mastrar som förlagsverksamhet. Det här var ett tillfälle som definitivt kändes rätt att ta.

Sanken Sandqvist, General Manager på skandinaviska BMG Chrysalis fortsätter:

– Olle har en oslagbar erfarenhet och ett fantastiskt nätverk. Det är en dröm som uppfylls, fantastiskt att ha honom ombord.

Patrick Jöst på BMG Chrysalis International tillägger:

– Olles erfarenheter kommer bli mycket värdefullt för våra klienter. Han kommer att bli en fantastisk skandinavisk representant i vårt globala synkteam och addera till vårt internationella samarbete.

Lars Nylin