13 september 2012

BMG Chrysalis tecknar avtal med Satan Takes A Holiday

BMG Chrysalis fortsätter växa. Den här veckan offentliggjorde BMG Chrysalis Scandinavia att man tecknat avtal med bandet Satan Takes A Holiday, vars självbetitlade debutalbum med singlarna Heartbreaker och Missy 2009 gav bandet en P3 Guld-nominering.

Efter att bl.a ha agerat support åt såväl Juliette Lewis som Mustasch släpptes Satan Takes A Holiday tidigare i år sitt andra album Who Do You Voodoo [Sound Pollution]. Förstasingeln Karma Babe tog sig ända in i P3:s Hall of Fame efter fyra raka segrar mot bl.a The Hives och The Soundtrack Of Our Lives i Låtduellen.

– Satan Takes A Holiday är ett fantastiskt band med ett fantastiskt namn, fullt av energi och spelglädje och som passar vår roster utmärkt, säger förlagets vd Sanken Sandqvist.

– Vi har sedan starten fattat den här typen av beslut utefter magkänslan som kompetenta och ärliga människor kan inge, säger bandets sångare Fred Burman. Vår katalog i händerna på BMG Chrysalis är inget undantag och vi ser fram emot att, likt sockerstinna barn i en godisbutik, vräka i oss frukterna av vårt samarbete.

20 september gör Satan Takes A Holiday utlandsdebut med en spelning på Planet Pauli på Reeperbahn i Hamburg.

Claes Olson

Länk:
www.satantakesaholiday.com