11 september 2012

MTV-priser till Carl Falk och Rami Yacoub

I fredags arrangerades MTV Video Music Awards i Los Angeles. Kvällens flitigaste vinnare blev One Direction med svenskskrivna What Makes You Beautiful.

Det är Carl Falk (BMG Chrysalis Scandinavia) som tillsammans med svenske kollegan Rami Yacoub (Rami Productions/Kobalt) och Savan Kotecha ligger bakom hiten. Kategorierna de segrade i var ”Best New Artist”, ”Best Pop Video” och ”Most Share-Worty Video”.

Utöver denna framgång kan ytterligare en vinst, eller s.k. ”Moonman”, härledas till Carl Falk och Rami Yacoub, då priset för ”Best Female Video” tilldelades Nicki Minaj’s Starships (Falk/Yacoub/RedOne/Hector/Maraj).

För tillfället är låtskrivarparet Falk och Yacoub aktuella med inspelningen av One Directions nästa album samt singeln Live While We’re Young som släpps i slutet av september och som redan ligger etta på iTunes i nio länder.

Lars Nylin