6 september 2012

Stress till Roc Nation

Den svenske producenten Can "Stress" Canantan har gjort ett avtal med det amerikanska förlaget Roc Nation Publishing, grundat och ägt av hiphoplegenden Jay-Z.

Stress är normalt baserad i sin Blue Hill-studio i Solna, men har under sommaren jobbat i London med artister knutna till Roc Nations skivbolag.

Han har bland annat arbetat med den amerikanske hiphopstjärnan Ludacris album Ludaversals och med engelsmannen K Koke på dennes album I Ain't Perfect [Roc Nation/Sony Music UK]. Nästa steg blir att Stress börjar arbeta även i USA.

"We are all extremely excited to welcome Stress to the Roc Nation family.
He is an incredible writer/musicproducer!", säger i ett pressmeddelande Jay Brown, som startade Roc Nation ihop med Jay-Z och nu har titeln President.

– Vi är stolta över att ha fått vara med att driva Stress karriär framåt från dag ett. Hans musik, hans mål, hans ambition och styrkan att aldrig ge upp, har varit vår drivkraft och nu skall vi jobba ännu hårdare, säger Stress svenske manager Patrick "P.O" OhlssonSoblue Music Management till MI.

Förra året släppte Stress sitt svenska, kritikerrosade samlingsalbum Playlist med ett 40-tal medverkande artister, exempelvis Petter, Timbuktu, Promoe, Chapee och Abidaz. Nu avslutar Stress albumproduktionen för en av Sveriges populäraste rapgrupper, Kartellen. Albumet Ånger & kamp ges ut på Soblue Music/Universal Music i höst. Stress är även medgrundare till den digitala skivbolagsetiketten Soblue Music.

Lars Nylin

http://rocnation.com/stress
https://www.facebook.com/soblue.stress