16 augusti 2012

Svenska San Antonio Records släpper klassisk tex-mex med Doug Sahm

11 augusti 2012, exakt 15 år efter en bejublad konsert med den legendariske tex-mex-sångaren Doug Sahm & The Last Real Texas Blues Band i Parken framför Riksdagshuset, släppte de tidigare Sonet-veteranerna Lars-Olf Helén och Dag Häggqvist en CD med denna konsert som tredje utgivning på sin skivetikett San Antonio Records. Etiketten startades hösten 2012 för att hedra minnet av Doug Sahm och ge tex-mex musiken uppmärksamhet.

Doug Sahm hade en mycket speciell relation med Sverige. Under många år hade han med sitt Sir Douglas Quintet exklusivt världskontrakt med svenska skivbolaget Sonet. I mitten av 80-talet blev hans egenhändigt skrivna Meet Me in Stockholm (från albumet Midnight Sun [Sonet]) en stor hit i såväl Sverige som Norge. Många år senare var han med sitt The Last Real Texas Blues Band på besök i Stockholm och den 11 augusti 1997 gjordes den nu utgivna konserten i Parken framför Riksdagshuset.

Meet Me In Stockholm finns självfallet med i spåren på det nu aktuella albumet.

Claes Olson