19 juli 2012

v 29 Sommarlugnt på listorna

Nyhetsflödet på sistone har skapat känslan av att det numera aldrig råder sommarstiltje i branschen. Men att döma av veckans Sverigetopplistan är vi just nu inne i något som åtminstone kan liknas vid semester. Det mest uppseendeväckande är att engelska pojkbandet One Direction klättrar rejält på albumlistan. Från 32 till 8 med Up All Night [Syco/Sony Music],ett album med rejäla svenskintressen på låtskrivarsidan.

Albumlistan toppas även denna vecka av Tomas Ledin med samlingen 40 år 40 hits: Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music]. Ledin är nu även totalt sett etta. Förra veckans totaletta, samlingen Ljuva sommardans [Columbia/Sony Music] toppar dock fortfarande compilationslistan.

Alina Devecerski är även nu etta på singellistan med sin debutsingel Flytta på dej! [Anders Johansson Enterprise / EMI].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/