18 juli 2012

Lykke Li Tysklandsetta

I Sverige var I Follow Rivers – skriven av Lykke Li, Björn Yttling och Rick Nowels – det första singelvalet från albumet Wounded Rhymes och släpptes tidigt 2011. Här hemma nådde den som bäst plats 44 på Sverigetopplistan. Utvecklingen är minst sagt annorlunda ute på kontinenten.

I Tyskland ligger den svenska sångerskans version efter sju veckor på listan som nummer ett på singellistan. En version av den belgiska rockgruppen Triggerfinger ligger parallellt som nummer 12. Belgarnas version har tidigare en jättehit i Belgien och Holland. De senares version var ursprungligen en improvisation i en radioshow.

– Låten håller på att bli ett fenomen, säger Johnny TennanderEMI Music Publishing, som har internationellt avtal med Lykke Li. Skivbolagsmässigt är det i Europa Warner Music som släpper svenskans senaste verk.

Lars Nylin

I Follow Rivers med Lykke Li fortsätter att erövra Europa. Efter topplaceringar i bland annat Frankrike, Holland och Belgien är den nu etta även på den tyska singellistan.