5 juni 2012

Lykke Li erövrar ännu en lista

Lykke Li följer upp sina många europeiska topplaceringar med I Follow Rivers med att denna vecka gå in som nummer 9 i Tyskand.

I Follow Rivers [Lykke Li/Björn Yttling/Rick Nowels – LL/EMI Music Publishing] var ett av spåren på fjolårets album Wounded Rhymes [LL], som släpptes våren 2011, och har som ”slow grower” erövrat lista efter lista.

Efter att tidigare ha varit etta i Belgien – där den sålt platina – och Rumänien blev den nummer 2 i Holland och senare nummer 4 i Frankrike. I Benelux blev den dessutom en hit i en coverversion av rockgruppen Triggerfinger.

Denna vecka går den lite i skuggan av Loreens listetta Euphoria in som nummer 9 på tyska Media Control-listan. Något säger MI att detta inte är slutet på framgångarna för låten.

Lars Nylin