31 maj 2012

v 22 Två gånger dubbelt för Warner

Warner Music har en stark vecka på album- och singellistorna med de två första platserna på båda. På albumlistan går Lasse Stefanz in som 1 med Rocky Mountains [Mariann/Warner Music]. Singellistan toppas nu av Flo Rida med Whistle [Poe Boy/Atlantic/Warner Music].

På albumlistan går Sabaton in som 2 med Carolus Rex [Nuclear Blast/Warner]. Det är tangerat listbäst för dalabandet, 2010 års Coat Of Arms nådde samma nivå. The Refreshments har fyra gånger nått nummer ett. Nu går Highways & Byways [Darrow/Naxos] in som 4. Molly Sandén får däremot sitt personbästa när Unchained [EMI/EMI Music] startar som nummer 5. Nyheterna på topp 10 kompletteras av Björn Rosenström på plats 8 med Olämpliga låtar [Rosenström musik/Border].

Nummer 2 på singellistan är Loreen som åter klättrar efter vinsten i Eurovision Song Contest. Euphoria [Warner/Warner Music] har totalt sex veckor som nummer 1 sedan den gjorde entré i mars.

På samlingslistan går Absolute Dance Summer 2012 [Eva/EMI] in som 2. På Midpricelistan ligger nu i topp två titlar i serien Minnenas dans [Riverside/Border]. Även klassiskt midprice har en ny etta, 25 år med klassiska favoriter [Naxos/Naxos]. Veckan presenterar ännu en ny nummer 1, på DVD-listan där One Direction placerar sig där med Up all night – The Live Tour [Syco/Sony Music].

Lars Nylin