30 maj 2012

Ny organisation på Warner Music

Magnus Ribbeklint blir ny marknads- och försäljningschef på Warner Music, Andreas Håkansson ny A&R. Sverigechef Björn Lindborg kommenterar i MI den omorganisation som just nu pågår på Warner Music.

– Den svenska musikindustrin befinner sig i ett otroligt intressant läge, Warner Music håller på att ta en helt ny position, Magnus är precis den nyckelrekrytering den här satsningen behöver. Magnus har ett fantastiskt track record från Sony och jag vet att han kommer tillföra oss otroligt mycket, säger Björn Lindborg.

Magnus Ribbeklint kommenterar sitt nya jobb:

– Warner Music befinner sig i en mycket intressant position, möjligheten att tillsammans med Björn och resten av teamet delta i den offensiva satsningen att bygga upp någonting nytt var det som lockade mig att börja på Warner.

Andreas Håkansson kommenterar sin nya roll:

– Warner Music är hemmet för några av Sveriges absolut hetaste artister, jag ser fram emot att tillsammans med Björn och resten av teamet signa och breaka nya artister.

Samtidigt kommenterar Lindborg den omorganisation som Warner Music nu genomför och som i dagarna, i samband med Loreen, omskrivits i riksmedier:

– Jag kan bekräfta att Mattias Wachtmeister och Helene Wigren lämnar sina anställningar på Warner i månadsskiftet. Mattias och Helene har gjort ett fantastiskt jobb för Warner Music under mer än två decennier och jag vill verkligen tacka båda för ett fantastiskt dedikerat jobb. Dessutom vill jag poängtera att både Mattias och Helene i allra högsta grad ligger bakom Loreens succé i Eurovison.

MI återkommer nästa vecka med mer om Warner Music Swedens nya organisation.

Lars Nylin