15 maj 2012

WACKEN METAL BATTLE 2012 Frantic Amber årets svenska segrare

Frantic Amber från Stockholm blev segrare i den svenska deltävlingen i Wacken Metal Battle 2012 som avgjordes 10 maj på Göta Källare i Stockholm. I finalen tävlade fem band tävlade om att få spela på WET Stage på Wacken Open Air – världens största metalfestival – i Tyskland i augusti.

Vinnarmotiveringen lyder:

”Extremt övertygande, inspirerande, energirikt och med en grym självklarhet har detta band helt kört över oss i juryn! Jag har själv varit lite av ett fan sen ett år tillbaka då jag hörde detta band för första gången. Nu ett år senare hör jag ett helt annat band som är fruktansvärt mycket mer sampelta och självklara!”

Juryn leddes av Ida Evileye från Crucified Barbara och bestod av personer verksamma inom musikindustrin.

Utöver sin spelning på Wacken Open Air, som med drygt 75 000 besökare i fjol gör anspråk på att vara världens största metalfestival vann Frantic Amber även en backdrop från Bandshop med sin logga på. De kommer även att få spela på Metaltowns officiella efterfest i år.

Claes Olson