26 april 2012

Joia Records firar med jubileumsturné – Eric Amarillo till JoiaAgency

Skivbolaget Joia Records fyller i år 10 år. Jubiléet firas med en stor sommarturné genomförd av systerföretaget och DJ-agenturen JoiaAgency i samarbete med tolv nattklubbar runt om i landet. Medverkar på Bad Things Tour 2012 gör bland andra DonTomaso, Alex Sayz, Filip Jenven och Jonas Sellberg. Samtidigt bekräftar JoiaAgency att man nu är officiell agentur för Eric Amarillo.

Joia Records grundades av Luciano Ingrosso och Jonas Sellberg 2002. Under bolagets första tio år har man bl.a arbetat med Avicii, Axwell, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, John Dahlbäck och Eric Prydz. Bland bolagets största hits finns t. ex Axwell Feel The Vibe, Eric Prydz ft. Adeeva In & Out, Tim Berg Alcoholic, David Tort & Norman Doray Chase The Sun, John Dahlbäck Everywhere, Steve Angello & Sebastian Ingrosso Click och Avicii Sweet Dreams.

Bolagets grundare ser på skivbolagets framtid som mycket positiv.
– Jag har gått på känsla hela tiden, säger Luciano Ingrosso. Man hör potentialen på produktionen och arrangemanget när man hör ny musik, men det går inte att sätta fingret på exakt vad det är som gör en låt framgångsrik. Det pirrar i magen, det är så man känner det.

– Talangen fanns i Sverige och allt vi gjorde var att ge dem en kanal, en möjlighet att nå ut, menar han. Det är fantastiskt att se hur de som var med och bidrog till att göra våra första år makalösa idag har tagit över världens topplistor och dansgolv.

Joia Records har inför årets jubileumfirande släppt samlingen 10 Years Of Bad Things med dels 15 av bolagets bästa låtar genom tiderna, dels 14 helt nya spår. Skivans titel är inspirerad av en av samlingens låtar: Before The Night Is Through (Bad Things) producerad av Tim Berg, d.v.s. Avicii.

Thomas Svanström, delägare i JoiaAgency och projektledare för sommarens jubileumsturné förklarar att JoiaAgency fungerar som en naturlig förlängning av Joia Records.

– Alla nya up and coming-artister vi tar hand om blir direkt en del av Joia-familjen, menar han. Skivbolaget och DJ-agenturen har en symbiotisk relation till varandra som är gynnsam för alla berörda.

Han säger att de är stolta och väldigt glada över att nu ha lyckats knyta Eric Amarillo till agenturen:
– Med vår erfarenhet att jobba med klubbar över hela Skandinavien tror vi att Eric hamnat i rätt forum och får alla möjligheter att utnyttja sin fulla kapacitet. Utifrån vad vi har fått höra av Erics nya produktioner ser vi stor potential inför framtiden. Vi tror att Erics attraktionskraft inte bara lockar den skandinaviska nattklubbsscenen utan även kommer att locka större scener.

– Jag hamnar nu i en miljö bland artister som jobbar på samma sätt som jag och jag tror att jag genom JoiaAgency kan nå ut till precis den publik jag vill, kommenterar Eric Amirillo, som säger att han tidigare har saknat någon som kan klubbvärlden på riktigt.

Turnépremiären för Bad Things Tour 2012 blir 25 maj på Hotellet och Solidaritet i Stockholm.

Claes Olson