19 april 2012

v.16 Laleh återtar utgivningsveckans förstaplats

Efter tolv veckor på SverigeTopplistan återtar Laleh Sjung [Lost Army / Warner Music] den här veckan den förstaplats på albumlistan som intogs direkt i samband med utgivningen vecka 5. De tre mest säljande albumen i landet just nu är dock Melodifestivalen 2012 [M&L / Universal Music], Absolut Music 69 [EVA / EMI] och Absolute Kidz 32 [EVA / Universal Music]. Gotey Loreen feat. Kimbra petar ner Loreen från singellistans topp.

Laleh Sjung [Lost Army / Warner Music] petar ner Bruce Springsteen Wrecking Ball [Columbia / Sony Music] till andra plats. På den sistnämnda etiketten ligger även veckans trea Thorsten Flinck En dans på knivens egg [Columbia / Sony Music] som genom ökad försäljning därmed når sin högsta placering på listan.

Frida Hyvönen To The Soul [Universal Music] går som högsta nykomling in på albumlistans fjärdeplats. Sten & Stanley Då kommer minnena [Scranta / Naxos] återvänder in på listan och klättrar änd upp till plats 7. På tionde plats är Accept Stalingrad [Nuclear Blast / Warner Music] albumlistans näst högsta nykomling. Tupelo Hignshots Pure Rockabilly Party [Atenzia Records / Budgetgrossisten] debuterar som tredje bösta nykomling på plats 12.

Efter att i ett par veckors tid ha skuggat på plats 2 övertar platinasäljande Gotye feat. Kimbra Somebody I Used To Know [Samples’n’Seconds / Universal Music] den här veckan förstaplatsen från trippelt platinasäljande Loreen Euphoria [Warner Music]. Enda nykomling på singellistan är Dada Life Kick Out The Epic Motherf**ker [So Much Dada / Universal Music] på plats 52. Just nu är Dada Life (Stefan Engblom och Olle Corneer) ute på lång USA-turné och i helgen gjorde man succé i Saharatältet på den stora Coachella-festivalen, där även bl.a svenska The Hives, Refused och inte minst Swedish House Mafia också framträdde.

För andra veckan i rad toppas samlingslistan den här veckan av i tur och ordning Melodifestivalen 2012 [M&L / Universal Music], Absolut Music 69 [EVA / EMI] och Absolute Kidz 32 [EVA / Universal Music]. De tre titlarna utgör även de totalt sett tre bäst säljande albumen i Sverige just nu.

För tredje veckan i rad toppar dessutom Melodifestivalen 2012 [M&L / Universal Music] SverigeTopplistan för Musik-DVD.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se