19 april 2012

BUTIK Dags för årets Record Store Day

På lördag 21 april medverkar Sveriges skivbutiker i internationella Record Store Day, som sedan 2008 varje år arrangerats tredje lördagen i april. Syftet är att sätta fokus på den unika bredd och det djup i både kunskap och sortiment som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet.

Bengans är med sina fem butiker en årets mest hårdsatsande och i kedjans butiker – på Stigbergstorget samt på Östra Hamngatan i Göteborg, på Drottninggatan och Östgötagatan i Stockholm samt i Linköping – bjuder man på flera olika evenemang.

– Självklart är det här en dag att fira kärleken till musiken, säger Peter Sandberg på Bengans. Vi kommer att ha livespelningar, skivsigneringar, erbjuda limiterade vinylutgivningar framtagna för Record Store Day 2012 och bjuda på utvalda produkter till specialpriser i våra butiker.

På den långa listan av svenska artister som på Record Store Day kommer att framträda hos såväl Bengans som i andra butiker runt om i landet återfinns bl.a Graveyard, The Soundtrack Of Our Lives, Abalone Dots, Caviare Days, Fibes Oh Fibes!, Alice B., Camilla Åström, Culkin, Samling, Sofie Livebrandt, Aleks, Carolina Wallin Perez, Lena Swanberg, Simian Ghost, Svenska Musikklubben med gäster, Soviac, Tennis Bafra och Abalone Dots.

Claes Olson