18 april 2012

Peace & Love det mest uppmärksammade svenska evenemanget

Förra året var musikfestivalen Peace & Love det mest omskrivna evenemanget inom alla kategorier av svenska evenemang. Detta enligt en undersökning som ATG Trav och Galopp (ATG) beställt av analysföretaget Conny Communication. Peace & Love toppar listan före Vasaloppet och Elitloppet.

Analysföretaget Conny Communications undersökningen omfattar tidsperioden 16 september 2010–15 september 2011. Listan visar vilka evenemang i Sverige som har förekommit mest på nyhetssajter och i tryckta tidningar och undersökningen baseras på mediabevakningsföretaget Retrievers databas.

Även tidigare år har Peace & Love uppmärksammats för ett högt antal omnämnanden i medierna. 2008 utsågs festivalen av Eventbarometern (som gjordes i samarbete mellan Sponsrings- och Eventföreningen och Infopaq fram till 2010) till Årets bubblare, d.v.s. det evenemang som mest ökat sin närvaro i medierna. 2010 var sedan Peace & Love för första gånger det mest omnämnda av alla evenemang i landet – oavsett kategori.

Enligt årets undersökning fick dessa evenemang mest uppmärksamhet medialt av de svenska evenemangen:

1. Peace & Love (nämndes i 10 304 artiklar)
2. Vasaloppet (9 552 artiklar)
3. Elitloppet (5 790 artiklar)

– Detta visar tydligt vilken dragningskraft vårt arrangemang och varumärke har även medialt, konstaterar Peace & Loves presschef Ronny Mattsson.

Claes Olson