22 mars 2012

Wild Kingdom Records kontrakterar The Gloria Story

Wild Kingdom Records har kontrakterat det svenska bandet The Gloria Story. 25 maj släpper man bandets nya EP Out of the Shade [Wild Kingdom / Sound Pollution], producerad av Anders ”Boba Fett” Lindström från The Hellacopters – som även producerade debutalbumet Shades Of White [Gain Music Entertainment / Sony Music] som toppade den svenska hårdrockstoppen förra sommaren.

The Gloria Story bildades i Skövde 2009. Bandet består av Filip Rapp (gitarr, sång, percussion), Kid (gitarr, sång), Joakim Ståhl (gitarr, sång), Henrik Siberg (trummor) och Carl Ahlander (gitarr). The Gloria Story spelar 70-talsinfluerad rock, och har sedan starten gjort över 100 livespelningar. För 20 000 sålda exemplar av singeln OhNo [Gain Music Entertainment / Rambo Music] har bandet tilldelats en platinaskiva.

På sommarens turné kommer The Gloria Story bl.a att spela på Sweden Rock Festival och Skogsröjet.

Claes Olson

Länkar
Officiell hemsida: www.thegloriastory.com
Promo-clip: www.youtube.com/watch?v=k_WeHQQGNbY
Tour info: www.thegloriastory.com/tour-2012/
Facebook: www.facebook.com/thegloriastory