22 mars 2012

Janetts spanska låtskrivarcamp

År 2008 var Janett Jensen inblandad i en låtskrivarcamp i spanska Almunecar för ett antal av Warner/Chappells låtskrivare. Ett resultat av låtskrivarveckan på den spanska solkusten blev Larz-Kristerz hit Carina.

Efter många år på Warner/Chappell lämnade Jensen i höstas förlaget. Ett nytt huvudprojekt blir att arrangera låtskrivarveckor i just Almunecar, nio mil öster om Malaga, där hon nu bosatt sig. Den första hålls 8-15 maj.

– Det är låtskrivandet som ska vara i fokus dessa dagar, utan avancerad inspelning och produktion. Låtskrivarna tar själva med gitarrer, laptop samt mindre keyboards och man bor på ett enkelt, men väldigt trevligt hostal, berättar Janett.

– Jag hoppas framöver kunna ha olika tema-veckor då man fokuserar på olika genrer och jag vill även ge mindre etablerade låtskrivare en chans att komma hit och utvecklas, under vägledning av mig och gärna tillsammans med en A&R eller väletablerad låtskrivare, fortsätter hon.

Janett Jensen nås på: janett@janettjensen.se.

Lars Nylin

År 2008 var Janett Jensen inblandad i en låtskrivarcamp i spanska Almunecar för ett antal av Warner/Chappells låtskrivare. Ett resultat av låtskrivarveckan på den spanska solkusten blev Larz-Kristerz hit Carina.

Efter många år på Warner/Chappell lämnade Jensen i höstas förlaget. Ett nytt huvudprojekt blir att arrangera låtskrivarveckor i just Almunecar, nio mil öster om Malaga, där hon nu bosatt sig. Den första hålls 8-15 maj.

– Det är låtskrivandet som ska vara i fokus dessa dagar, utan avancerad inspelning och produktion. Låtskrivarna tar själva med gitarrer, laptop samt mindre keyboards och man bor på ett enkelt, men väldigt trevligt hostal, berättar Janett.

– Jag hoppas framöver kunna ha olika tema-veckor då man fokuserar på olika genrer och jag vill även ge mindre etablerade låtskrivare en chans att komma hit och utvecklas, under vägledning av mig och gärna tillsammans med en A&R eller väletablerad låtskrivare, fortsätter hon.

Janett Jensen nås på: janett@janettjensen.se.

Lars Nylin

Janett Jensen lämnade i höstas Warner/Chappell. Nu startar hon som en del av sin nya verksamhet en låtskrivarcamp på den spanska solkusten.