20 mars 2012

TV & RADIO Hans Edler i dansk TV

Efter att det senaste året har medverkat i TV i bland annat Tyskland, Österrike, Schweiz och Polen får nu Hans Edler nu en egen TV-serie i Danmark. Det är den danska kanalen dk4 som i vår satsar på serien Hans Edler – Songs from the Sixties.

Med premiär 4 april kommer danska dk4, som når uppskattningsvis 70 procent av danska tv-hushållen, att i vår sända nio halvtimmes nyinspelade TV-shower. Hans Edler – Songs from the Sixties kommer att sändas på prime time 19.30. Dessutom kommer hela serien att sändas i repris i maj.

I Schweiz visas Hans Edlers Remember Concert redan i tv-kanalen Alpenwelle och Edler har även gästat flera andra tv-shower i landet. I höst medverkar Edler i Die Grosse TV-Gala som sänds 5 oktober. Kanalen kommer även till Sverige för att spela in en specialshow med Hans Edler på Konserthuset 29 september.

I anslutning till höstens stora TV-lansering i Schweiz släpps Hans Edlers 4CD-box Remember the Sixties i landet. Genom tyska Weltbild GmbH, ett av Europas ledande säljkanal för skivor, elektronik och böcker, släpps Hans Edlers skivor även i Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen, Finland och Danmark.

Claes Olson