9 mars 2012

v 10 Bossen och en massa Mello

Bruce Springsteen rusar trots blandat mottagande rakt in på plats 1 av albumlistan med nya Wrecking Ball Columbia/Sony Music. Det innebär Sverigeetta nummer 13 för "The Boss". På singel- och samlingslistorna är det nu Melodifestivalen för hela slanten.

På samlingslistan toppar omedelbart Melodifestivalen 2012 [M&L/Universal]. Den stod i veckan för 80,12% av försäljningen av samlingsalbum. Den är föga överraskande även totaletta.

På singellistan dominerar Melodifestivalen nu massivt. Dagarna innan stora finalen har Loreen – som även har bästa (lägsta) oddsen i tävlingen – klättrat från plats 12 till 1 med Euphoria [Warner Music/Warner Music]. Danny Saucedus Amazing [Columbia/Sony Music] tar sig från 20 till 3.

Ett ännu större skutt tar Sean Banan – utslagen i Andra chansen – med Sean den förste banan [Raw Comedy/Universal Music], som går från 45 till 4. Nykomling som 5 är Dead By April med Mystery [Universal/Universal]. David Lindgren är ny som nummer 17 med Shout It Out [EMI/EMI], Lisa Miskovsky som nummer 19 med Why Start A Fire [Columbia/Sony Music] respektive Björn Ranelid feat. Sara Li med Mirakel [Cardiac/Universal] som är ny på plats 26.

Albumlistan har två nyheter från nämnda festival. Dynazty startar starkt som nummer 8 med Sultans of Sin [Sofo/Universal] medan Andreas Johnson går in som 26 med Idiot Village [Metronome/Warner]. Bästa nykomling utöver Springsteen är annars Lasse Stefanz-samlingen Vår bästa country [Frituna/EMI Music].

Lars Nylin