2 mars 2012

v 9 Melodifestivalen gör entré

Detta blev veckan när Melodifestivalen 2012 började göra avtryck på listorna. Sean Banan är starkaste nykomling på albumlistan medan Loreen och Danny Saucedu fått starka starter på singellistan. Whitney Houston har hela fem titlar på listorna.

Sean Banans debutalbum Sean den förste banan [Raw Comedy/Sony Music] smiter in på listan efter Thåström och Laleh och inleder som nummer 3.

Även på singellistan märks nu Melodifestivalen, i form av Loreens Euphoria [Warner Music/Warner Music] som ny på plats 12 och Danny Saucedus Amazing [Columbia/Sony Music] som nummer 20.

Övriga nya svenska album på topp 20 är Den svenska björnstammen med Ett fel närmare rätt [Goldenbest/Universal Music] på plats 12 respektive Raymond & Maria, vars engelskspråkiga Jobs Where They Don't Know Your Names [Spak AB] inleder som nummer 14. Mellan dessa lägger sig Pink Floyds lyxutgåva The Wall – Experience Edition [Harvest/EMI] som nummer 13.
Samlingslistan har en ny etta i Rix FM – bäst musik just nu 2012 [Eva/EMI], totalt är den nummer 5.

Det mest spektakulära inslaget på listorna är annars föga överraskande nyligen bortgångna Whitney Houston. Hon har totalt fem titlar på olika listor, inklusive tre på Midpricelistan med The Ultimate Collection [Arista-Legacy/Sony Music] som nummer 1. Houston toppar även DVD-listan med The Greatest Hits [Arista/Sony Music].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/