29 februari 2012

Lena Philipsson gör årets Pridelåt

Du följer väl med? heter årets låt till Stockholm Pride. Låten görs av Lena Philipsson och kommer att framföras live på Paradengalan den 4 augusti.

Lena Philipsson har efter 25 år som artist blivit en ikon inom gaycommunityn.

– Jag tycker det är jättekul att vi kan presentera Lena Philipsson som årets Prideartist. Första gången hon var i Pride Park var under Europride 2008 och publikhavet bokstavligen kokade, minns Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride 2012.

– Det ska bli kul att återigen få möjlighet att spela inför denna fantastiskt extatiska publik. Och jag tycker självklart att det är kul att Stockholm Pride gillar min nya låt så mycket att de vill ha den som årets Pridelåt, säger Lena Philipsson.

– Lenas låt Du följer väl med? passar väl in med årets tema ?Tillsammans” och att vi firar vårt 15- årsjubileum i Tantolunden. Jag är övertygad om att det blir fullt ös i Pride Park även i år när Lena äntrar Pridescenen på lördagen, säger Alf Kjeller,

Lagom till sommaren kommer Du följer väl med? att släppas i en officiell Prideversion, signerad Emil Hellman.

Du följer väl med? är skriven av Mange Schmidt, Michelle Leonard, Nalle Ahlstedt och Jaakko Salovaara och producerad av Peter Boström, som ligger bakom bland andra Loreen och Dannys bidrag i Melodifestivalen 2012. Låten är hämtad från Lena Philipssons senaste album Världen Snurrar.
Stockholm Pride äger rum tisdag 31 juli-lördag 4 augusti 2012.

Lars Nylin