9 februari 2012

Nytt samarbete bakom ny svensk etta på Billboard Hot 100

De stora svenska låtskrivarframgångarna i utlandet fortsätter. Efter att ha legat etta på iTunes USA går Kelly Clarksons singel Stronger (What Doesn’t Kill You) – skriven av Jörgen Elofsson, Ali Tamposi, Greg Kurstin och David Gamson – med en miljon sålda exemplar upp som etta på Billboard Hot 100.

Det nybildade musikförlaget Perfect Storm Music Group AB startades hösten 2010 av Jörgen Elofsson, Robin Godfrey Cass och Frank Bonn. Med Sony/ATV Music Publishing Scandinavia som partner säte i Stockholm och Los Angeles. Tidigare har förlaget skrivit och producerat musik till bland annat sydkoreanska Girls´ Generation, Björn Skifs, Cover Drive och the DearJane Girls. Kelly Clarkssons Stronger (What Doesn't Kill You) är det första samarbetet mellan Perfect Storm och Jörgen Elofsson (som själv har avtal med Universal Music Publishing) genom förlagets första signerade låtskrivare, Ali Tamposi.

– Det känns fantastiskt att det första samarbetet med Perfect Storm genom den talangfulla låtskrivaren Ali Tamposi leder till en Billboard-etta, säger Jörgen Elofsson. Det är nästan exakt tio år sedan jag hade min första etta på Billboard i USA och även den gången var det med en låt till Kelly Clarkson!

– Vi är mycket stolta över Perfect Storms framgångar internationellt och att få en första placering på Billboard i USA med låten Stronger är stort, säger Frank Bonn. Perfect Storm har haft en fantastisk start och vi har stora förhoppningar för framtiden.

– Det här gränsöverskridande samarbetet är ett fantastiskt sätt att knyta ihop Jörgens och Robins kompetens med Sony/ATV:s nätverk och ger unga låtskrivare en unik möjlighet att utvecklas rekordsnabbt, menar Patrik Sventelius, vd på Sony/ATV Music Publishing Scandinavia. Det är jättekul att se resultat så snabbt som vi gjort med Ali Tamposis Billboard etta. Vi vet att det bara är den första av många kommande framgångar.

– Att kunna få vara med och utveckla och jobba såväl svenska som internationella låtskrivare tillsammans med Jörgen känns otroligt inspirerade och kul, säger Fredrik Svalstedt, A&R. En otrolig start för The Perfect Storm och Sony/ATV Music Publishing Scandinavia!

Just nu ligger Stronger (What Doesn’t Kill You) även topp 10 i England. I Sverige avancerar singeln den här veckan till plats 37 på SverigeTopplistan.

Utöver framgångarna med Kelly Clarkson är Jörgen Elofsson för närvarande även aktuell med låtar på såväl Il Divos och Jennifer Lopez senaste album. Dessutom har han till stora delar skrivit och producerat Björn Skifs album Break The Spell [33.3 / EMI] som före jul toppade SverigeTopplistan ett flertal veckor.

För närvarande befinner sig Jörgen Elofsson och Robin Godfrey Cass i Los Angeles.

Claes Olson