9 februari 2012

Robert Wells får medalj av kungen och ger medalj till Alice Power

16 februari kommer Robert Wells att i närvaro av kungen och drottningen belönas med en medalj ”för framstående konstnärliga insatser som entreprenör inom kultursektorn”. Samma dag korar han sin elvaåriga elev Alice Power från Solna till årets King of Piano 2011.

Alice Power, som tidigare har valts till månadens King Of Piano, tar emot sitt pris personligen av Robert Wells på hans egen musikklubb Rhapsody Lounge på Engelen i Gamla Stan. Alice Power har flera gånger uppträtt tillsammans med Robert Wells, bl.a i november 2011 då de två pianisterna tillsammans uppträdde med Rhapsody In Rock och spelade fyrhändigt i Royal Albert Hall i London. Konserten spelades in av kinesisk TV och sänds i dagarna.

– Jag följer många unga pianister som jag får höra genom King of Piano och på mina konserter. Alice Power är en av de största och mest potentiella talanger jag mött. Hon har ett dynamiskt spel, imponerande teknik och är redan en scenpersonlighet, vilket är minst lika viktigt, säger Robert Wells.

– Att bli årets King of Piano känns inspirerande, det är väldigt kul att få feedback från en så skicklig pianist som Robert Wells, säger Alice Power.
Som 2011 års King of Piano får Alice förutom medalj också ett stagepiano samt möjligheten till ett fortsatt spelande ihop med Robert vid flera konserttillfällen under 2012.

King of Piano är Robert Wells webbaserade pianoakademi där onlineundervisning blandas med spel och medlemmarnas egna videofilmade framträdanden. King of Piano finns på svenska, engelska och kinesiska.

Claes Olson

Länk:
www.kingofpiano.com