31 januari 2012

GRAMMIS Thåström på Operan

Dagen innan låtskrivaren och sångaren Thåström släpper sitt nya album Beväpna dig med vingar gör han i samband med Grammis sitt första liveframträdande sedan i somras. Exakt vad han kommer att framföra blir en överraskning för TV-tittarna och publiken på Operan i Stockholm. Foto: Amanda Ooms

– Att Thåström tackat ja till att uppträda på Grammis är stort. Han är en extraordinär artist som varit tongivande 0ch nyskapande under hela sin karriär som faktiskt spänner över fem decennier, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som är arrangör.

I slutet av februari åker Thåström på Skandinavienturné och hans återkomst till scenen är efterlängtad av fansen. Han inleder turnén med fyra utsålda konserter på Cirkus i Stockholm.

Tisdagen den 14 februari direktsänder SVT Grammis 2012 från Kungliga Operan på svt.se/PSL. Dessutom sänds Grammis senare samma kväll på SVT1.

Lars Nylin