24 januari 2012

Första guldskivan till Svenska Inspelningar

Nystartade Universal-etiketten Svenska Inspelningar får sin första guldskiva mindre än en månad efter verksamhetsstarten – Svenska snusk-R&B-duon Ansiktets Äckligt har rekordsnabbt sålt guld, eller motsvarande 10.000 singlar.

Svenska Inspelningar har ett fullspäckat år framför sig med album från bl.a. Albin Gromer, Adrian Lux, Maskinen, Norlie & KKV, Näääk och många fler. Samtidigt flyttar flera akter som trion bakom labeln jobbat med tidigare över till etiketten, bland dessa hittar man bl.a. namn som Veronica Maggio och Rebecca & Fiona.

Svenska Inspelningar startade 2 januari och drivs av Johan Lindquist (Head of Sin), Mikael Wadström (A&R) och Calle Rydberg (Product Manager). Det är nu också klart att Christoffer Silverberg från Silverberg Promotion kommer att vara ansvarig för etikettens promotion.

Johan Lindqvist har tidigare sagt i ett pressmeddelande:

– Ända sedan jag såg filmen Krush Groove på mitten av 80-talet, så har det varit lite av en dröm att starta en label med musik som jag brinner för. Nu har jag fått möjligheten att tillsammans med Calle och Misan, som också har ett otroligt stort hjärta för musik, vara med och skapa det som jag hoppas och tror kan bli den mest intressanta etiketten i Sverige de närmsta åren. Med vår erfarenhet och kunskap så har vi alla förutsättningar att skapa något riktigt kul och bra för våra artister, Universal Music och oss själva.

Johan Lindquist har jobbat 10 år på Universal Music. Han ansvarar bland annat för Veronica Maggio, Oskar Linnros och Labyrint på Universal Music. Johan har också varit produktchef på den internationella avdelningen där han främst jobbat med lablar som Interscope, Geffen och A&M och bland annat ansvarat för 50 Cent, Black Eyed Peas, Eminem och Lady Gaga i Sverige.

Lars Nylin