12 januari 2012

v.2 Robin petar ner Amanda

Idol-tvåan Robin Stjernberg heter vinnaren på veckans albumlista. Han går rakt in på tätplatsen med debuten My Versions [Lionheart/Universal] och petar ner sin rival Amanda Frondell en placering. Veckans tyngsta övriga nyhet är samlingen Bandit Rock Most Wanted [Eva/Sony Music] ny tvåa på sin lista.

Albumlistan ser i övrigt ut ungefär som vid årets första vecka. Mest remarkabelt är några rejäla klättringar. Eldkvarn, hjälpta av SVT-sändningen av bandets 40-årsgala på Cirkus, hoppar på sin 48:e vecka från position 33 till 11 med karriärsamlingen Stans bästa band [EMI/EMI Music].

Singellistan toppas fortfarande av Aviciis Levels [Veratone / Universal Music], där finns första nyhet på plats 36: svenska Ansiktet med Äckligt [Ansiktet/Universal Music].

De klassiska listorna har återigen Jussi Björling på båda topplatserna. På klassiska albumlistan handlar det om Jussi: Musikurval och text av Björn Ranelid [X5 Music Group/Nordisk Film] medan Midpricediton har en välbekant etta i dalasångaren Anniversary 1911-1960 [Naxos/Historical/Naxos].

Lars Nylin