11 januari 2012

Strålande svenskvecka på Englandslistan

Vi börjar bli smått bortskämda. Men veckans topp 10 i England är ändå något särskilt för svenska låtskrivare. Och i Belgien toppar Lykke Li.

Englandslistan toppas av rapparen Flo Rida med Good Feeling [EMI Music Publishing], en låt baserad i låten Levels med svenska Avicci skriven av Tim ”Avicii” Bergling och landsmannen Arash ”Ash” Pournori. Avicii som i dag, enligt MTV, meddelat han skänker en miljon dollar till fattiga i USA.

På tredjeplatsen är det också blågult, i form av Rami Yakoub, Carl Falk och Steve Angello (från Swedish House Mafia) som skrivit Troublemaker [Universal Music Publishing/Air Chrysalis Scandinavia/Rami Productions AB/Kobalt Music Publishing] till och tillsammans med Taio Cruz.

På fjärde platsen hittar vi Avicii igen, denna gång som artist med nämnda Levels [EMI Publishing] och på nr 8 Jessie J med Max Martin-skrivna Domino [MXM Music AB/Kobalt Music Publishing].

De nämnda låtarna figurerar lite överallt på västvärldens topplistor. Lägg till det att Lykke Li toppar den belgiska listan med I Follow Rivers [EMI Music Publishing] – som även klättrar intensivt på den holländska listan – och det svenska låtskrivar/producentundret har fått en flygande start även 2012.

Lars Nylin