22 december 2011

STATISTIK WiMP:s mest streamade låtar och album 2011

Musikstreamingtjänsten WiMP har listat de 50 mest streamade låtarna och albumen hos WiMP Sverige 2011 Veronica Maggio toppar såväl den svenska album- som singellistan med Satan i gatan och albumets inledningsspår Välkommen in [Universal Music]. De internationella listorna toppas av Adele och Chris Medina.

Veronica Maggio klättrar högt på WiMP:s låtlista även med Jag Kommer, Mitt Hjärta Blöder och Snälla Bli Min.

Adele 21 [XL Recordings / Cosmos-Playground] är det mest spelade internationella albumet 2011 i WiMP. Den internationella låtlistan toppas däremot en kille, Chris Medina What Are Words [Sony Music].

– Det har släppts enormt mycket bra svensk musik i år och det är en av anledningarna till att så pass många svenska album och låtar har tagit sig in på vår 'Mest streamade 2011' lista, säger Fredrik Zmuda, chef för WiMP Sverige.

– Dessutom säger det någonting om folks intresse för svensk musik vilket är väldigt roligt. WiMP ska vara musiktjänsten där du snabbt och lätt hittar den senaste svenska musiken och det där lilla extra materialet från din favoritartist. Vi har många spännande saker på gång för 2012 så vi hoppas att det fortsätter produceras mycket bra lokal musik även nästa år.

Av de 50 mest spelade albumen är inte mindre än 27 svenska titlar och nästan samma förhållande gäller om man ser till de 50 mest spelade låtarna 2011, där 23 låtar är svenska.

Claes Olson

Länkar:
De 50 mest streamade albumen
De 50 mest streamade låtarna