22 december 2011

Niclas Lundin och Maria Marcus dubbelt Norge-aktuella

Det svenska låtskrivarparet Niclas Lundin (Scandinavian Songs) och Maria Marcus (BMG Chrysalis) har tillsammans med Patrick Hamilton och Vincent Pierin från Belgien skrivit vinnarlåten Building An Aeroplane till norska Idol, som i finalen i Oslo i helgen framfördes av finalisterna Jenny Langlo och Vegard Leite.

Jenny Langlo vann med 52 procent av rösterna och har nu kontrakterats av Universal Music. Hennes debutsingel Building An Aeroplane gick direkt upp i topp på den norska iTunes-listan under helgen och petade ner Coldplays Paradise från förstaplatsen.

Låtskrivarna Niclas och Maria är även aktuella i Norge tillsammans med artisten Rikke Lie [Universal Music], till vilken de har skrivit hennes bidrag Another Heartache, som tävlar i Norges melodifestival MGP2012 i deltävlingen i Larvik 28 januari.

Äkta paret Niclas Lundin och Maria Marcus har även ett bidrag i den svenska Melodifestivalen och har komponerat Andreas Lundstedts Aldrig Aldrig [EMI] som tävlar i Göteborgs deltävling 11 februari. I samma deltävling är Niclas Lundin dessutom aktuell med Mimi Oh De går för långsamt [Lionheart], skriven tillsammans med Anton Malmberg Hård af Segerstad.

Claes Olson