15 december 2011

MUSIKEXPORT Svenskt låtskrivarpar bakom ny listetta i Japan

Med låten We Never Give Up skriven till det japanska bandet Kis-My-Ft2 gör Gravitonas Andreas Öhrn och Ben Smith – båda förlagda av peermusic – den här veckan entré på den japanska singellistans förstaplats. Singeln har snabbt blivit en stor hit och såldes i 120 000 exemplar redan på utgivningsdagen.

– Det här fantastiskt kul så klart, kommenterar Magnus Larkeryd på peermusic.

– Ben Smith och Andreas Öhrn har tidigare haft stora framgångar i Japan och de har till skillnad från många lärt sig det japanska konceptet. Jag kommer nu ge dem bägge ledigt på julafton!

Musikproducenten och låtskrivaren Andreas Öhrn är även känd som medlem i Alexander Bards senaste musikprojekt Gravitonas. I likhet med Ben Smith arbetar han på Fire At Will, ett ungt stockholmsbaserat musikbolag bestående av musikproducenter, låtskrivare, ljudtekniker, artister och musiker.

I sina lokaler på Sveavägen har Fire At Will både låtskrivarstudios, replokal och en större inspelningsstudio. Man har tidigare bl.a varit involverat i japanska framgångar med den likaledes listtoppande gruppen Hey Say Jump och arbetar även med musik till reklam och film.

Claes Olson