15 december 2011

Ola klättrar på Billboards listor i USA

Efter att de senaste åren haft tre album och sju guld-, platina eller dubbelplatinasäljande singlar i topp på SverigeTopplistan – där han totalt har legat 24 – har Ola med egna bolaget Oliniho Records som bas nu påbörjat sin internationella lansering. I höst har singeln All Over The World [Oliniho / Universal Music] släppts i bl.a Storbritannien och USA, där den just nu klättrar på Billboards listor.

4 oktober släpptes All Over The World i USA av det amerikanska independentbolaget Ultra Records (som i sitt artiststall även har bl.a David Guetta, Benny Benassi och Pittbull). Bara några veckor efter utgivningen gjorde singeln entré på Billboards danslistor och där har den sedan dess fortsatt klättra.

He is an extremely talented artist and have all qualities a pop star needs. We look forward to breaking Ola in the United States, säger Ultra Records CEO Patrick Moxey.

Förra veckan låg All Over The World både på plats 31 på Billboard Hot Dance Airplay Chart och plats 39 på Billboard Dance Chart. Singeln har dessutom toppat radiolistor i såväl USA som Storbritannien (där Ola har avtal med bolaget 3Beat) och toppat spellistorna på Fusion Radio, CNX Global Radio och Energy 98 före aktuella hits med artister som Rihanna, David Guetta och Usher.

På sin blogg har Perez Hilton (som har hyllat såväl singeln som videon All Over The World) dragit paralleller mellan de Ola och Robyn artisterna, vilket har fått den Chicago-baserade musiksajten Fusion att skriva "Ola`s been dubbed the male Robyn".

För närvarande är Ola i studion och arbetar på sitt kommande album tillsammans med Alexander Kronlund. I början av nästa år åker han till bl.a USA och UK för att göra promotion.

Claes Olson