30 november 2011

Avicii klättrar på Englandslistan och säljer ut Globen – tre gånger!

Avicii, som har sålt ut samtliga sina tre spelningar på Globen i Stockholm i mars, gjorde i söndags entré på englandslistans fjärde plats med senaste singeln Levels [Veratone / Universal Music]. Singeln förväntas klättra och klättrar dessutom även på listorna i flera andra länder runt om i Europa.

Avicii (Tim Berling, även känd som Tim Berg) fick förra året ett genombrott med singeln Seek Bromance som sålde guld både i Sverige, Holland, Belgien och Danmark. Efter att tidigare i år ha släppt Fade Into Darkness samt rankats som världens sjätte viktigaste DJ i DJ Magazines årliga omröstning fortsätter alltså framgångarna nu med nya singeln Levels. Utöver fjärdeplatsen på englandslistan ligger singeln även fyra på Billboard Dance Chart i USA.

I Sverige toppar Avicii Levels SverigeTopplistan och här har singeln redan passerat gränsen för platina.

Just nu befinner sig Avicii ute på en lång turné i Asien och Australien. I december turnerar han i USA där han bl.a gör nyårsframträdanden i New York och Kanada. Totalt har han under 2011 gjort närmare 300 spelningar runt om i världen. Nästa år genomför han bl.a en stor USA-turné och i mars framträder han för tre utsålda Globen 2-3 mars.

– Vi skriver musikhistoria över hela världen, och inte minst i Sverige där samarbetet med Universal har skapat stor plats för en helt ny genre inom popmusiken, menar Ash Pournouri på At Night Management, manager och exekutiv producent för Avicii.

– Vi är otroligt stolta och ödmjuka inför vårt samarbete med Avicii och Ash, säger Per Sundin, vd Universal Music Sweden. Varje dag kommer det in fantastiska klipp på spelningar från hela världen. Jag tror inte många fattar hur gigantiskt stort det här är! Viral marknadsföring till perfektion!

– Plats 4 i Storbritannien i söndags, men skulle inte bli förvånad om den går upp, spår Stefan Gullberg, vd EMI Music Publishing Scandinavia. Och kolla hur många utsålda Globen det är… Avicii är unik!

Claes Olson