10 november 2011

Universal och Sony åter med i EMI-auktionen

Efter en vecka med tystnad kring den pågående EMI-försäljningen händer det nu på nytt saker. Enligt amerikanska källor finns åter Universal med i bilden för ett köp av EMI:s skivbolag. I fallet Sony skulle det handla om köp av EMI Music Publishing. På fredagen uppgav Financial Times att den senare affären kan ske i dag.

Den stora tvistefrågan, det som gjorde att först Universal och sedan Warner klev av affären, kvarstår dock. Det handlar om hur stort ansvar köparen får för ingångna pensionsförsäkringsprogram hos EMI. Warner avslutade förhandlingarna med EMI-ägaren CitiCroup på grund av den frågan. I nuläget tror bedömare inte att de förhandlingarna återupptas.

Lars Nylin

Länk till artikel i Billboard Biz

http://stg-www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/emi-sale-intensifying-as-citigroup-renews-1005499162.story

UPPDATERING: Fredag eftermiddag blev det officiellt att Universal köper EMI:s skivbolag. MI uppdaterar i ämnet.